Meidän tarina

Rakkautta ruokaan jo neljän sukupolven ajan

Miten kaikki alkoi?

Mari, ravintolan matriarkka, halusi laajentaa toimialaansa menestyksekkäästä smoothie-bisneksestään ja Triplassa unelma toteutui. Ravintolasta tuli perheyritys Marin saadessa kokeikseen omat lapset. Marin käsialaa ovat Treehousen lämmin ja kodikas visuaalinen ilme. Sisarukset, Emma ja Jermu, puolestaan suunnittelevat ja loihtivat lautasellesi nautinnolliset annokset, makumatkasi eväät.

Myöhemmin Mari’s Treehouse laajensi toimintaansa Helsingin ydinkeskustaan, Kämp Gallerian toiseen kerrokseen. Tämä on merkinnyt uutta innostavaa lukua perheyrityksen tarinassa: Mari ja hänen jälkipolvensa Emma ja Jermu luotsaavat ravintolaa Triplassa, ja sisarusten serkku Sonja kumppaninsa Joren ja muun tiimin kanssa tarjoaa laadukasta lounasta Mari’s Treehouse Kämp Galleriassa.

Tutustu tiimiin

Mari

Marin, ravintolan yhteisen äitihahmon, rakkaus ruokaan tulee äidinmaidosta jo usean sukupolven takaa. Marin isoäiti toimi Hämeen alueen sieni-, yrtti- ja marjaneuvojana opastaen kansalaisia luonnon herkkujen maailmaan. Myöhemmin Marin äidin opettaessa tulevia ammattikokkeja, Mari sai oppia lähietäisyydeltä mitä intohimo puhtaaseen, herkulliseen ja terveelliseen ruokaan tarkoittaa. Vaikka Marilla on pitkä työhistoria aivan muulta alalta, on veri aina silti vetänyt keittiöön.

Ensimmäinen ruoka-alan yritys, Mari’s Smoothie & Cafe, perustettiin toukokuussa 2014 Helsingin Vanhaan Kauppahalliin. Vuonna 2018 syntyi ajatus erikoisruokavalioystävällisestä ravintolasta, sillä kohtuuhintaista ja hyvää gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa tuntui olevan hankala löytää. Mari ei jäänyt odottelemaan valmista vastausta, vaan perusti vuonna 2019 lapsiensa avustuksella Mari’s Treehousen, ravintolan, joka juhlistaa suomalaista luontoa, puhtautta, perinteitä ja rakkautta ruokaan.

Jermu

Marin esikoispoika Jermu on äitinsä ja siskonsa tavoin nauttinut aina ruoanlaitosta, mutta todellinen rakkaus roihahti Jermun matkustellessa Australiassa ja Aasiassa vuonna 2017. Tällöin Jermu sai ensimmäiset käytännön kokemukset ammattikeittiöstä työskennellessään Vegilicious- kasvisravintolassa Australiassa. Vaikka Jermu aloittikin uransa tiskarina, keittiön kokit huomasivat nopeasti suomalaisen tulokkaan kyvyt, ja Jermu nousikin nopeasti ravintolan sous-chefiksi. Myöhemmin Jermu on osoittanut kykynsä loihtia herkullista ruokaa missä vain, oli kyse sitten leirinuotiosta vaellusretkellä tai Thaimaan viidakossa paikallisille kokatessa.

Jermun intohimo kalaruokiin näkyy ja maistuu Mari’s Treehousen annoksissa. Perinteiset maut tai yllättävätkin yhdistelmät sekä puhtaus, ronskit ja isot maut ovat lähellä Jermun sydäntä. Jermun käsialaa ovat mm. Mari’s Treehousen klassikoiksi muodostuneet kermainen lohikeitto sekä piparjuurilohi. Jermun kokkauksessa näkyy sama leikkisyys, joka auttoi nuoren suomalaisen miehen ensin tiskarista sous-chefiksi ja lopulta ammattikokiksi.

Emma

Perheen kuopus Emma on keittiön makujen mestari ja järjen ääni. Nuoresta iästään huolimatta Emmalle on kertynyt kokemusta keittiö- ja yritysmaailmasta jo melkein vuosikymmenen edestä.Vuonna 2014, vasta 19-vuotaana hän hyppäsi mukaan Mari’s Smoothie & Cafen toimintaan. Emman käsialaa ovat muun muassa Mari’s Treehousen kuuluisat salaatit kastikkeineen sekä Treehousen omat smoothie- ja mehureseptit.

Jo pikkutyttönä Emma rakasti leipomista ja kokkaamista yhdessä isoäitinsä kanssa, joka tutustutti hänet ammatin saloihin keittiössä. Isoäidin ohjauksessa Emma oppi loihtimaan upeita kakkuja ja leivonnaisia sekä kehittelemään herkullisia ruokareseptejä jokaiseen makuun. Päättäväisenä ja kunnianhimoisena naisena Emma opiskeli itsensä ammattikokiksi ennätysajassa, ja sai opiskelunsa aikana monta kuuluisaa suosittelijaa ravintolakeittiöistä. Tämä ei yllätä, sillä Emma on keittiössä todellinen taiteilija sekä visuaalisesti että gastronomisesti.

Vapaa-aikaankin Emman voi usein löytää keittiöstä hiomasta makuyhdistelmiä tai emännöimästä erilaisia teemaillallisia. Kuten muutakin perhettä, Emmaa inspiroivat ensiluokkaiset raaka-aineet, rehelliset, puhtaat maut ja niiden hienovaraiset vivahteet sekä reseptien kehittäminen erikoisruokavalioihin sopivaksi. Keittiössä Emma on myös työntekijöiden tuki ja turva; jos joku epäilyttää, Emma tietää aina vastauksen!

Sonja & Jore

Marin kummityttö, ja Emman ja Jermun seikkailunhaluinen serkku Sonja työskenteli ravintola Kappelissa tarjoilijana 2012 tavatessaan Ivalolaisen nuoren kokin, Joren.
Sonjan ystävällisyys ja energisyys sulattivat niin asiakkaiden kuin Jorenkin sydämen, eikä aikaakaan, kun tulevan parin lyömätön huumorintaju, yhteiset arvot ja intohimo laadukkaaseen ruokaan saivat rakkauden roihahtamaan.

Sonja siirtyi hetkellisesti ravintolamaailmasta sosiaalialalle, Joren jatkaessa esihenkilön kokemuksen kartuttamista ravintoloissa kuten Brasserie Kämp ja Fisken på Disken, ja valmistui 2024 Restonomiksi erikoistuen ruokatuotannon johtamiseen.
Kun Mari’s Treehousen perustajat Mari, Emma ja Jermu ehdottivat, että Sonja ja Jore lähtisivät mukaan kehittämään uutta ravintolaa, yhteinen matka ravintola-alalla sai uudelleen tuulta alleen.

Nyt he luovat yhdessä Ravintola Treehouse Kämp galleriasta paikan, jossa maut ja tunteet kohtaavat. Paikan, jossa rakkaus hyvään ruokaan voi sulattaa jokaisen ruokailijan sydämen.

Tripla

Mall of Tripla 1. krs, Food market
Firdonkatu 2 B, 00520 Helsinki

Keittiö auki:
ma-pe: klo 11-19.45
la: klo 11-19.45
su: suljettu

Kämp Galleria

Kämp Galleria 2. krs, Kämp Garden
Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki

Keittiö auki:
ma-pe: klo 11-15
la: klo 12-17
su: suljettu